Сім міні проектів презентували на Кегичівщині

На Кегичівщині відбулися урочистості з нагоди відкриття семи міні-проектів - переможців обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» за участі депутата Харківської обласної ради Андрія Хвесика та голови Кегичівської районної ради Лариси Стефанюк.

У 2017  році обласною конкурсною комісією було визнано переможцями 15 міні-проектів від Кегичівського  району, з них 7 урочисто відкрили десятого листопада.

У рамках міні-проекту «Дитячий ігровий майданчик» реалізувалася мрія дітей села Лозова мати можливість бавитися на яскравих гірках та гойдалках у рідному селі.

Завдяки реалізації міні проекту «Культурний центр села - осередок  спілкування» вдалося провести заміну покрівлі Лозівського сільського клубу № 1,  а у Лозівському сільському клубі №2 шляхом втілення в життя проекту «Збережемо тепло – збережемо здоров’я дитини» проведено заміну вікон на енергозберігаючі.

Загалом по трьох міні проектах на території Лозівської сільської ради було освоєно 357400 грн. з них 178700 грн. –  це кошти обласного бюджету.

Два міні - проекти було втілено в життя на території Бесарабівської сільської ради. Тепліше та затишніше стало в Бесарабівському ЗНВК завдяки капітальному ремонту системи опалення, що проведено в рамках реалізації проекту «Тепло і затишок – у країну знань», а завдяки міні – проекту «Щасливе дитинство - старт у майбутнє» в с. Коханівка встановлено сучасний ігровий дитячий майданчик. На втілення в життя цих міні -проектів на території  Бесарабівської сільської ради знадобилося 210000 грн., із яких 105000 грн. – це кошти обласного бюджету.

На міні – проект «Енергозберігаючі заходи в Антонівському сільському клубі» було виділено 163880 грн. (81940 грн. –  кошти обласного бюджету).

Свою «Краплинку щастя» у вигляді дитячого ігрового майданчика отримали діти села Парасковія завдяки реалізації однойменного міні проекту. На його реалізацію витрачено141682 грн., з яких кошти обласного бюджету склали 70841 гривень.

Роботи  по реалізації міні-проектів — переможців обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у Кегичівському районі продовжуються.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад