У ківшарівському дитсадку реалізовано проект з ремонту системи опалення

1 листопада у селищі Ківшарівка Куп’янського району презентовано реалізований міні-проект «Подаруємо тепло дітям» з часткової заміни системи опалення в ДНЗ №15 «Дельфін».

Почесні гості свята депутат Харківської обласної ради Вячеслав Чигрінов і начальник відділу розвитку територіальних громад, інвестицій та проектного менеджменту виконавчого апарату Харківської обласної ради Олена Мороз вручили завідувачу ДНЗ №15 Валентині Березюк сертифікат конкурсної комісії на завершений об’єкт.

Крім того, депутат подарував дітлахам емблему їхнього дитсадка – статуетку «Дельфін». Міні-проект «Подаруємо тепло дітям», який переміг на обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє», підготовлено ініціативною групою на чолі з головою батьківського комітету «Дельфіна» Наталією Снісар.

У ході реалізації проекту були виконані роботи із заміни труб у підвальному приміщенні, а також заміни системи опалення в музичній залі та приміщеннях чотирьох груп дитсадка.

Загальна вартість міні-проекту склала 199,9 тис. грн., з них 99,95 тис. грн. – кошти обласної ради; 89,96 тис. грн. – кошти Куп’янської міської ради; 9,99 тис. грн. – внесок ініціативної групи.

Вітаючи з відкриттям міні-проекту, Вячеслав Чигрінов – депутат обласної ради підкреслив, що тільки комплексний підхід до впровадження енергозберігаючих технологій дасть дієвий результат. В закладі встановлена котельня на альтернативних видах палива, проведена термомодернізація будівлі та розроблена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт покрівлі. Отримавши сертифікат, що засвідчив успішно реалізований міні-проект та подарунок - символічного дельфіна ініціативна група з надією дивиться у майбутнє. І наступного року планує ще раз взяти участь в конкурсі з наступною ініціативою.

Завдяки перемозі проекту «Даруймо світло» в обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє» та спільному фінансуванню, в смт Ківшарівка від Палацу культури імені В.І. Кошелєва до будинку №50 було відновлено вуличне освітлення з встановленням нових ліхтарі, яке стало однією з цеглин формування привабливого іміджу селища. Загальна вартість проекту склала 197 тисяч 754 гривень.

Відкриття міні-проекту було присвячено до 90- річчя почесного громадянина Куп’янську — Кошелева Віктора Івановича, який був директором Куп'янського ливарного заводу.

Участь в урочистому відкритті взяли депутати обласної ради Вячеслав Чигрінов та Геннадій Мацегора, керівники міста, депутати міської ради та громадськість міста.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад