У Борівському районі відбулися презентації ще трьох міні-проектів обласного конкурсу «Разом в майбутнє»

На урочистому відкритті депутати Харківської обласної ради Микола Кириченко та Вісхан Ісламов вручили ініціативній групі сертифікат конкурсної комісії на завершений об’єкт. На заходах також були присутні  голова Борівської районної ради Олена Клименко, Борівський селищний голова Олександр Тертишний, члени ініціативної групи.

Борівський ДНЗ (ясла-садок) №3 «Золота рибка» - найбільший дошкільний заклад у районі. В останні роки кількість вихованців у ньому постійно зростає. З 2014 року їхні ряди поповнюють і діти-переселенці з сусідніх Донецької та Луганської областей. Але, крім того, що тут виховується найбільша кількість дітей дошкільного віку, він ще й є найбільш енерговитратним. І всі ці витрати лягають тяжкою ношею на бюджет громади. Високий рівень витрат пояснюється значною мірою тим, що харчоблок закладу, який щоденно забезпечує вихованців гарячим триразовим харчуванням, оснащений морально застарілим, фізично зношеним обладнанням, яке вже понад 30 років не мінялось.

Як один із кроків до оновлення харчоблоку було підготовлено міні-проект «Модернізація харчоблоку з заміною електрообладнання на енергоефективне в Борівському дитячому навчальному закладі (ясла-садку) № 3 «Золота рибка» для заміни морально застарілого,  фізично зношеного, енерговитратного обладнання. Даний проект став одним з десяти переможців в обласному конкурсі розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє" 2017 року.

Завдяки реалізації даного проекту було придбано електроплити, жарильну шафу, холодильники, водонагрівач, електром’ясорубку, морозильну камеру. Загальний обсяг фінансування – 91093 грн. Вартість проекту складалася з трьох складових: кошти обласної ради – 45546 грн., кошти селищної ради - 40992 грн. та кошти конкурсанта (ініціативної групи громадян) - 4555 грн.

Після оновлення обладнання харчоблоку, заміни його на нове, більш сучасне і енергоощадне, витрати на електроенергію значно зменшаться, а кошти селищного бюджету, які місцева громада зможе зекономити внаслідок цього, можна буде використати більш ефективно. Крім того, заміна застарілого обладнання та устаткування дасть можливість застосовувати сучасні технології приготування страв для дітей, забезпечити якісне, безпечне, раціональне, збалансоване харчування відповідно до віку і стану здоров’я вихованців, підтримку гігієни та санітарії відповідно до вимог нормативно-правових актів.

У Борівській центральній бібліотеці також було презентовано реалізований міні-проект «Заміна вхідних дверей Борівської центральної бібліотеки».

Міні-проект «Заміна вхідних дверей Борівської центральної бібліотеки» підготовлено членами Борівської районної громадської організації «Суспільна Служба України» на заміну вхідних дверей та встановлення козирка в Борівській центральній бібліотеці, що дозволило забезпечити високий рівень теплоізоляції в приміщенні, вдосконалити умови для культурного розвитку громадян, а також збереження бібліотечного фонду.

Загальна вартість міні-проекту склала 15655 грн., з них: 7045 грн. – кошти обласної ради, 7045 грн. – кошти Борівської селищної ради, 1565 грн. – кошти громадської організації.

Почесні гості свята вручили голові районної громадської організації сертифікат та емблеми конкурсу.

«Енергоефективний ФАП» - наступний успішно реалізований міні-проект - переможець обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» було презентовано у селі Новоплатонівка Борівського району. Поважних гостей вітали головний лікар комунального закладу охорони здоров’я «Борівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Павленко, члени громадської організації «Зоря», місцеві жителі.

У ході реалізації проекту в Новоплатонівському ФАПі було здійснено заміну вікон, вхідних дверей, системи опалення в рамках міні-проекту «Енергоефективний ФАП», завдяки чому мешканці громади отримали гідні умови для відвідування закладу охорони здоров’я.

Загальний обсяг витрат міні-проекту – 41532 грн., з яких кошти обласного бюджету склали 16612 грн., кошти селищної ради – 22843 грн., кошти конкурсанта – 2077 грн.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад