736 тисяч пенсіонерів Харківщини у жовтні отримали підвищені пенсії

Про це повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Тетяна Піпченко під час Загальних зборів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, що відбулися під головуванням президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова у Будинку рад.

«Ухвалена Парламентом України пенсійна реформа дозволила вже в жовтні підвищити раніше призначені пенсії. У Харківській області мешкає 857 тисяч одержувачів пенсії, згідно з Законом України підвищено пенсії 736 тисячам пенсіонерів. Додаткова сума на місяць для виплати підвищення склала 506 млн грн. Середнє підвищення на місяць на одного пенсіонера складає по області 624 гривні.  Середньомісячний розмір пенсійних виплат по області до перерахунку складав 1894 гривень, після перерахунку - 2495 гривень.  Вже з 4 листопада розпочнуться виплати підвищених пенсій за цей місяць. Наступний етап пенсійної реформи вступить у силу з 1 січня 2018 року», - зазначила Тетяна Піпченко.

У свою чергу Сергій Чернов підкреслив, що дуже важливо  проводити роз’яснювальні роботи серед пенсіонерів.

Відповідно до прийнятого представниками членів Асоціації рішення, в районах та містах області буде продовжуватися активна інформаційно-роз’яснювальна робота щодо основних положень пенсійної реформи в Україні.