Людмила Немикіна взяла участь у тренінгу по розробці проектів регіонального та місцевого розвитку

31 жовтня – 1 листопада відбувся тренінг «Економічне зростання: розроблення проектів і програм з регіонального та місцевого розвитку шляхом залучення міжнародної технічної допомоги», який відбувся у місті Дніпрі, за підтримки Програми розвитку Організацій Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН).

Харківську область на тренінгу представляли віце-президент Асоціації, керівник Центру розвитку громад, голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна та начальник відділу розвитку територіальних громад, інвестицій та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Олена Мороз, а також спеціалісти Нововодолазької об’єднаної територіальної громади.

Під час тренінгу учасники ознайомилися з методами залучення міжнародної технічної допомоги (МТД) та отримали практичні рекомендації щодо розробки проектів, які сприятимуть підвищенню результативності практичної роботи спрямованої на розв’язання соціально-економічних проблем. Тренінг проводив Василь Кашевський, експерт проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

В рамках тренінгу було проведено вісім сесій, тематика основних яких охопила питання підготовки проектів регіонального та місцевого розвитку, особливості роботи програм міжнародної технічної допомоги, проекти як інструмент реалізації стратегічних завдань розвитку громад, проектна логіка, етапи підготовки проектної заявки, процедура оцінка проектів та впровадження проектів органами місцевого самоврядування.

Під час практичних вправ було розроблено і презентовано шість проектів спрямованих на економічний розвиток громад.