В Оскільському психоневрологічному інтернаті відкрито другий поверх після капітального ремонту та розпочато будівництво нового корпусу

В комунальні установі «Оскільський психоневрологічний інтернат» відбулися урочистості з нагоди відкриття приміщень другого поверху головного корпусу після капітального ремонту та закладання капсули часу в фундамент нового корпусу, на місці де розпочалися будівельні роботи. Обидва проекти реалізуються в рамках співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

У заході взяли участь депутат обласної ради, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, депутат обласної ради Вісхан Ісламов, начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків обласної ради Олена Кулик, представники інших органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Під час урочистостей Микола Тітов передав присутнім вітання від голови Харківської обласної ради Сергія Чернова та всього депутатського корпусу. «Маємо подякувати нашим партнерам з Німеччини та всім, хто долучився до робіт з ремонту та реконструкції корпусів інтернату. Турбота про людей з особливими потребами, особливо внутрішньо переміщених осіб, -  важлива справа, яку ми робимо, об’єднавши зусилля», - сказав Микола Тітов.

У 2016 році у КУ «Оскільський психоневрологічний інтернат» за рахунок коштів обласного бюджету проведено капітальний ремонт системи водопостачання та замінена водонапірна башта. Вартість робіт – 1 млн 400 тис грн. Також минулого року проведено капітальний ремонт актової зали та замінена покрівля, для чого з обласного бюджету було виділено 1 млн 400 тис грн.

Адміністрацією установи підписано меморандум з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ та укладено договір щодо реалізації проекту «Розвиток соціальної інфраструктури України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб». В рамках проекту 398 мешканців інтернату, з яких 49 внутрішньо переміщених осіб, отримали покращені умови перебування. Практично завершені роботи по заміні 615 вікон та 30 дверей. Проведено капітальний ремонт другого поверху. Реконструкція корпусу №5 та облаштування його під фізкультурно-оздоровчий функції з приміщеннями для трудової терапії.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад