Сергій Чернов бере участь у семінарі Європейського тижня регіонів та міст, присвяченому питанням запобігання корупції

В Європейському комітеті регіонів в Брюсселі розпочав роботу семінар Європейського тижня регіонів та міст 2017 «Удосконалення управління та запобігання корупції в країнах ЄС і Східного партнерства».

На семінарі висвітлені проблеми боротьби з корупцією, стратегії і практики, а також досвід щодо досягнутих результатів. Учасники також обговорюють роль антикорупційних органів та перспективи співробітництва між національними, регіональними та місцевими органами влади в боротьбі з корупцією.

З доповіддю та презентацією про заходи, які вживає Україна для боротьби з корупцією, на семінарі виступає президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

У своєму виступі Сергій Чернов зазначив, що в ході реформ, розпочатих у 2014 році, Україна досягла значного прогресу в створенні потужної законодавчої бази та інституційної інфраструктури, необхідних для ефективного вирішення проблеми корупції.

«Одночасно з певними досягненнями національний механізм протидії та попередження корупції потребує подальшого суттєвого вдосконалення. Стратегічним напрямом боротьби з корупцією на даному етапі в першу чергу є саме запобігання корупційним проявам, тобто протидія корупції, яка носить превентивний, а не каральний характер», - вважає Сергій Чернов.