На Вовчанщині презентовано ще п’ять міні-проектів обласного конкурсу «Разом в майбутнє»

У Вовчанському районі відбулося урочисте відкриття  міні-проектів, реалізованих в рамках обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

В урочистостях  взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, культури та духовності Віктор Звєрєв, голова Вовчанської районної ради Анатолій Степанець, голова Вовчанської районної  державної адміністрації Віталій Мірошник, члени ініціативних груп, голови  місцевих громад, депутати селищної та сільської ради, місцеві жителі.

У селищі Вільча представлені три проекти: міні-проект «Зробити щасливими наших малят з новими меблями у дитячому садочку - важлива турбота дорослих». Завдяки реалізації даного проекту створені умови у кожній групі дошкільного навчального закладу для інтенсивного розвитку малюків та підготовки їх до школи, покращені умови перебування вихованців дитячого садка. Загальний обсяг фінансування 52 560 грн, в тому числі кошти обласного бюджету - 26 280 грн, районного бюджету – 23 652 грн. та кошти ініціативної групи 2 628 грн

Міні-проект «Чудовій школі - благоустроєну територію». Вільчанська загальноосвітня школа була введена в дію в січні 1993 року. За час існування школи бетонні плити пришкільної території  частково розсипалися  і створювали загрозу при русі дітей, тому знадобилося облаштувати прилеглу територію тротуарною плиткою. Обсяг фінансування проекту 75 000 грн, в тому числі кошти обласного бюджету 37 500 грн.

Міні-проект «Заміна старого вуличного освітлення на енергозберігаюче по вулиці Південна селища Вільча» підготовлений ініціативною групою  селища. В рамках міні-проекту замінено електромережу вуличного освітлення та встановлені нові енергозберігаючі ліхтарі, чим  поліпшено умови перебування мешканців вулиці та забезпечено   безпеку дорожнього руху. Загальний обсяг фінансування даного проекту 19 060 грн, з них вклад обласного бюджету -  9 530 грн.

В селі Лиман  Семенівської територіальної громади презентовано два проекти: міні-проект  «Школа радості, добра, успіху» підготовлений ініціативною групою села Лиман, спрямований на заміну дверей в Жовтневому НВК та встановлення дитячого ігрового майданчика на території навчально-виховного комплексу. Загальний обсяг фінансування  41 800 грн., з них кошти обласного бюджету 20 900 грн., кошти сільського бюджету 18810 грн. та кошти конкурсанта 2010 грн.

Міні-проект «Промінь доброти (Заміна старих вікон на енергозберігаючі в амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Лиман КЗОЗ «ЦПМСД Вовчанського району»)».

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад