Людмила Немикіна взяла участь у Форумі партнерів DESPRO

10-11 жовтня відбувся Форум партнерів Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, якій зібрав у Києві представників центральних органів влади, місцевого самоврядування, експертів та представників міжнародних проектів.

Асоціацію на форумі представила віце-президент Асоціації, голова постійної комісії з питань бюджету обласної ради Людмила Немикіна.

В рамках форуму відбулися круглі столи, тематика яких охопила питання державної секторальної політики в контексті децентралізації, інноваційні інструменти фінансування розвитку об’єднаних територіальних громад, соціальної інтегрованості та ідентичності спроможних громад та інформаційного супроводу реформи децентралізації.

В ході зустрічей, що відбулися під час форуму, Людмила Немикіна обговорила з керівництвом Швейцарсько-українського проекту перспективи укладання Меморандуму про співпрацю Харківського регіону з DESPRO.

Також спеціалісти DESPRO презентували напрацьований досвід проекту. Зокрема, учасники форуму обговорили планування та впровадження сталих комунальних послуг в об’єднаних територіальних громадах, ознайомилися із досягненнями та перспективами розвитку Школи місцевого самоврядування DESPRO та Спільноти практик місцевого розвитку та управління знаннями, дізналися про можливості використання комунікаційних інструментів в управлінні соціальними процесами в громаді.