Комплексний підхід до енергозбереження застосовано в селі Юрченкове Вовчанського району

10 жовтня 2017 року у Вовчанському районі відбулося урочисте відкриття двох міні-проектів, реалізованих в рамках обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

В заходах взяли участь депутат Харківської обласної ради Олег Супрун, члени ініціативних груп, голови громад, депутати сільських рад, представники районної ради та громадськість.

В селі Юрченково впроваджено міні-проект «Завершення енергозберігаючих заходів у Юрченківському СБК – запорука його стабільного функціонування» - заміна системи обігріву будинку культури на сучасну енерго  та ресурсозберігаючу». Необхідність реалізації цього міні-проекту для громади була актуальною. В 2016 році завдяки перемозі на конкурсі  в будинку культури було замінено 27 вікон та 2 дверей.

Заміна системи обігріву сільського будинку культури на сучасну енергозберігаючу, проведена цього року, дала можливість завершити заходи по енергоефективності та енергозбереженню приміщення та покращити умови відпочинку  жителів громади.

Загалом на реалізацію міні-проекту використано 173525 грн, з них кошти обласного бюджету склали 86762 грн.

У Бугаївській громаді реалізовано міні-проект «Облаштування огорожі пришкільної території Бугаївської загальноосвітньої школи I-III ступенів» на загальну суму 60096 грн. в тому числі кошти обласного бюджету 30048грн.

Реалізація міні-проекту дала можливість підвищити безпеку перебування дітей на шкільному подвір’ї та покращити благоустрій прилеглої території школи.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад