У Люботині відкрито креативний міні-проект - мотузковий «Парк пригод»

Реалізований в рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє» креативний міні-проект «Парк пригод (придбання та встановлення обладнання мотузкового парку)» урочисто відкрився 9 жовтня у міському парку Люботина.

На церемонію відкриття завітали перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, депутат Харківської обласної ради  Микола Тітов, міський голова Леонід Лазуренко, перший заступник міського голови Олег Іващенко, депутат обласної ради Віталій Бушковський, депутати міської ради, громадськість міста.

Микола Тітов, звертаючись до присутніх, відзначив, що цей парк пригод поки що є єдиним у Харківській області і він є саме в Люботині. Цей захоплюючий об’єкт буде цікавим місцем для сімейного відпочинку, кожен може відчути себе мандрівником та спробувати свої сили на екстремальних  перешкодах.

Леонід Лазуренко наголосив, що це дійсно соціально значущий проект, спрямований на фізичний розвиток  дітей.  Цікаві елементи конструкції мотузкового парку забезпечать містянам та гостям Люботина незабутнє дозвілля, а також можливість для пригодницького туризму і проведення різних розважальних заходів. Також, повідомив міський голова присутнім, що наступного року заплановано реконструкцію всього міського парку, який є улюбленим місцем відпочинку.

Керівник міні-проекту Вячеслав Рубан подякував конкурсному комітету за вибір цього яскравого проекту, який дозволить залучити дітей міста і області до активного дозвілля на свіжому повітрі, а також  міському голові, депутатам обласної і міської рад за співпрацю у реалізації міні-проекту.

Незвична двохярусна спеціальна конструкція із канатів, дощок та сітки, яка розміщена на висоті 1,5 м для малечі та 3,6 м для старших, стане цікавою, захоплюючою та екстремальною подорожжю для дітей, підлітків та дорослих, стимулюватиме інтерес  до спорту, активного способу життя і занять фізичною культурою, впроваджуватиме в повсякденну практику заняття на свіжому повітрі, розвиток навичок комунікації, командної взаємодії, вироблення відповідальності за загальний результат.

Вартість даного проекту 198 тисяч гривень, з них половина – внесок обласної ради.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад