Харківщина завітала на Дніпропетровщину за досвідом створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів

Представники органів місцевого самоврядування Харківщини відвідали місто Пятихатки Дніпропетровської області з метою вивчення практики створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Навчальна поїздка з обміну досвідом була здійснена в рамках реалізації Комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки» спільно з Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області під керівництвом Олени Кулик, начальника управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради.

Коротко про проект: за підтримки Європейського Союзу на П’ятихатщині впроваджено проект щодо створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу по заготівлі молока у населення з метою забезпечення розвитку молочного скотарства та впровадження ефективного ринку сільськогосподарської продукції. Повна вартість проекту 199000,0 євро, в т.ч. грант Європейського Союзу 179000,0 євро, співфінансування – 20 000,0 євро.

Термін реалізації проекту технічної допомоги Європейського Союзу: серпень 2014 року – січень 2017 року

Під час навчального візиту було розглянуто такі питання :

- Про реалізацію проекту «Розвиток молочного тваринництва і низька продуктивність сільськогосподарських ринків» який впроваджено П'ятихатською районною радою, що був презентований головою районної ради Раїсою Галаган та координатором проекту, керуючою справами Оленою Івашиною;

- «Кооперація – ключ до успіху» - презентація Олени Величко, тренерки з маркетингу послуг кооперативів в Кооперативній Академії;

- Про роботу сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «П’ятихатське євромолоко» розповідав та демонстрував голова Сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «П’ятихатське євромолоко» Анатолій Супрунов.

До навчального заходу були залучені 20 представників органів місцевого самоврядування Харківської області з 11 районів області.