Урочисте відкриття міні-проекту «Затишна оселя кожному мешканцю будинку» у місті Зміїв

У місті Зміїв відбулося урочисте відкриття міні-проекту «Затишна оселя кожному мешканцю будинку», який став переможцем обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад “Разом в майбутнє” у 2017 році.

Протягом декількох років мешканці дев’ятиповерхового будинку по Пролетарському шосе в місті Зміїв стикалися з такою проблемою, як протікання даху. Цього року ініціативна група багатоквартирного житлового будинку, яку очолив Володимир Скиданов, виступила з ініціативою щодо розв’язання цього гострого питання.

В рамках проекту протягом липня-вересня виконано капітальний ремонт даху дев’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку на загальній площі 752,0 кв. м. На його реалізацію виділено 196,5 тис. грн., в тому числі: з обласного бюджету  -  98,3 тис. грн., коштів міського бюджету - 88,4 тис. грн. та коштів мешканців житлового будинку - 9,8 тис. грн.

Роботу по впровадженню енергоефективних заходів в будинку буде продовжено. Планується розробка комплексного поетапного плану створення енергозаощадливого середовища в будівлі – проведення утеплення під’їздів, ремонту підвальних приміщень тощо. Ініціативна група, окрилена перемогою, з надією дивиться у майбутнє. І наступного року планує ще раз взяти участь в конкурсі з наступною ініціативою.

В урочистостях взяли участь депутати Харківської обласної ради Валерія Мураєва і Олена Пилипенко, Зміївський міський голова Петро Кучков, депутати Зміївської міської ради, представники ініціативної групи, мешканці будинку.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад