Асоціації місцевого самоврядування стануть замовниками освітніх послуг, - представник НАДС

Асоціації органів місцевого самоврядування зможуть формувати замовлення освітніх послух для підвищення кваліфікації депутатів та посадових осіб місцевих представництв.

Про це, під час наради-семінару Української асоціації районних та обласних рад у Затоці, заявила Людмила Рикова, заступник начальника Відділу Національного агенства України з питань державної служби, коментуючи проект Концепції реформування системи профнавчання держслужбовців та посадовців і депутатів органів місцевого самоврядування.

За словами Людмили Рикової , спектр навчальних послуг, що замовлятимуть асоціації досить широкий як за змістом навчання, так і за формою. Тобто це зможуть бути і короткострокові курси, і повноцінне здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня.

Також серед новацій посадовець відмітила збільшення переліку дисциплін та напрямків такої освіти, зазначивши, вона має бути безперервною, обов’язковою та плановою.

Нагадаємо, що сьогодні у нараді-семінарі також взяв участь Василь Куйбіда, Президент Національної академії державного управління при Президентові України, де розповів про причини низького рівня підготовки кадрів місцевого самоврядування.

Джерело