Президент Національної академії держуправління розповів чому в Україні слабка підготовка кадрів місцевого самоврядування

Відсутність єдиного координуючого центру надання освітніх послуг для представників органів місцевого самоврядування є причиною низької підготовки службовців місцевих представництв.

Про це заявив Василь Куйбіда, Президент Національної академії державного управління при Президентові України під час дискусійної панелі наради-семінару Української асоціації районних та обласних рад.

Він зазначив, що на сьогодні є багато ліцензованих навчальних програм при вишах. Втім, це не означає що їх якість є на належному рівні. Таке, у першу чергу, пов’язано зі специфікою діяльності органів місцевого самоврядування. Не кожна вища школа, не дивлячись на її високий рейтинг, може підготувати необхідний матеріал для службовця.

Президент Академії акцентував, що таким центром може та готова стати Національна академія державного управління. Для цього є всі необхідні ресурси. І одним з найважливіших ресурсів – є прямий контакт між замовником та надавачем освітніх послуг. При цьому він відзначив велику роль Української асоціації районних та обласних рад, як структури, що надає зрозумілі потреби у підвищенні кваліфікації своєї спільноти.

Крім того, Василь Куйбіда, розповів, що Академією підготовленні мобільні курси для представників місцевого самоврядування. Вони мають різну часову тривалість, а викладачі та модератори можуть безпосередньо працювати на потрібних локаціях.

Нагадаємо, що між Асоціацією та Академією укладені партнерські відносини.

Джерело