Розпочала роботу всеукраїнська нарада-семінар для місцевого самоврядування: порядок дений - перспективи децентралізації

Сьогодні, 11 вересня, розпочала роботу нарада-семінар для представників органів місцевого самоврядування. Більшість зареєстрованих учасників – посадовці районних та обласних рад.

Головні теми, як і заявлялося раніше, стосуватимуться роботи субрегіонального та регіонального рівнів місцевих представництв. Мова йтиме про переформатування районної ланки, державний нагляд, секторальні реформи та інші актуальні питання.

Протягом 5-ти днів перед учасниками виступатимуть високопосадовці центральних органів державної влади, зокрема, В’ячеслав Негода, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, що відкрив цьогорічну нараду-семінар, Павло Ковтонюк, Заступник Міністра охорони здоров’я, провідні експерти в галузі місцевого самоврядування та представники міжнародних проектів.

Від Асоціації Харківської області участь у заході бере координатор центру розвитку громад, радник Галина Пронькіна.

Особливістю цього річного заходу є ярмарка міжнародних проектів. Так, партнери Асоціації, окрім залучення експертів до роботи заходу, надали велику кількість актуальної літератури. До такої ініціативи приєдналися: Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації України» Програма «U-LEAD з Європою», Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», Шведсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні»

За результатами наради-семінару буде розроблений позиційний документ стосовно подальшого розвитку місцевого самоврядування районного та обласного рівнів.

Джерело