Відбулося засідання робочої групи з метою сприяння учасникам АТО.

Засідання робочої групи з метою сприяння учасникам АТО у реалізації їхніх прав і свобод відбулось сьогодні у конференц-залі Будинку рад під головуванням очільника Харківської обласної ради, Президентиа Асоціації Сергія Чернова. У засіданні також взяли участь перший заступник голови облради Віктор Коваленко, перший віце-президент - виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, депутати обласної ради, представники ГО «Спілка ветеранів АТО»,  науковці та працівники виконавчого апарату обласної ради.

Так, на засіданні членами робочої групи було розглянуто питання про внесення змін до Постанови КМУ №413 «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними».

За словами голови ради Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Миколи Сапелкіна, 7 червня 2017 року Постановою Кабміну було затверджено Стратегію удосконалення механізму управління у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними. У вказаній Стратегії міститься «Система організації процесу виконання Стратегії», що йде всупереч положенням Конституції України, Земельному кодексу України та ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Тож представники громадської організації пропонують депутатам розглянути  на найближчій сесії Харківської обласної ради питання щодо звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією переглянути Стратегію, а саме, скасувати порядок визначення площі земельних ділянок, що передаються в межах норм безоплатної приватизації на території відповідної області стосовно учасників АТО.

Сергій Чернов доручив підготувати звернення до Уряду, а також розглянути це питання на зсіданні постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування. Також Чернов зазначив: «Вдячні вам за ефективну діяльність. Ви абсолютно на вірному шляху. Земля буде працювати і надавати кошти. Прийняття цієї Постанови Урядом не повинно призвести до соціальної напруги».

Крім того, на засіданні члени комісії також підтримали питання щодо встановлення у Харкові пам’ятника героям АТО, а також щодо співфінансування за рахунок обласного бюджету проекту розвитку інфраструктури поселення учасників АТО у селі Вільхівка Харківського району.