Рубіжненська громада перша у районі презентувала міні-проект у рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє»

На Харківщині розпочались презентації досягнень в рамках обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». Перший реалізований цього року міні-проект презентовано минулої суботи в селі Рубіжне Вовчанського району.

Вітаючи присутніх на відкритті сільської бібліотеки рубіжан і гостей депутат обласної ради Світлана Білохвостенко відзначила, що ця бібліотека  дійсно є затишним осередком культури на селі, адже більше тридцяти років саме тут кожен житель села знаходить все що йому необхідно. А щоб поповнити книжковий фонд передала в бібліотеку від благодійного фонду Дмитра Шенцева дитячі енциклопедії.

В результаті реалізації міні-проекту «Затишний сільський осередок» було замінено 13 старих вікон та 3 дверей на енергозберігаючі в сільській бібліотеці. Це дозволить зберігати енергію у будівлі, підтримувати комфортний температурний режим у приміщенні та економити бюджетні кошти на енергоносії. Загальна сума міні-проекту становила 69 560 грн, з яких: кошти обласного бюджету – 34 780 грн, сільського бюджету 31 302 грн, конкурсанта (ініціативної група села Рубіжне) – 3 478 грн.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад