Сергій Чернов провів нараду з керівниками обласних комунальних підприємств

У Будинку рад відбулася розширена нарада з керівниками комунальних підприємств, установ та закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Захід провів президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Також у нараді взяли участь перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, віце-президент Асоціації Людмила Немикіна, координатор Центру розвитку громад Галина Пронькіна.

Відкриваючи зустріч, Сергій Чернов зазначив, що процес реформ, що відбуваються в Україні, не може обійти комунальні заклади, необхідно знаходити можливості ефективно працювати у майбутньому.

«Процес децентралізації влади в Україні не матиме зворотного напрямку. В Україні створено вже понад 400 об’єднаних громад, ще більше 200 чекають на призначення дати виборів. Харківщина не стоїть осторонь цієї справи. Процеси ці матимуть безпосереднє відношення до усіх комунальних закладів, бо наступним етапом реформи буде укрупнення районів, зміна адміністративно-територіального устрою, а значить секторальні реформи, які, зокрема, стосуватимуться галузей охорони здоров’я, освіти, культури. Крім того, змінюються підходи до надання адміністративних послуг. Сворюються відповідні центри, так звані ЦНАП, в тому числі у сільській місцевості. Тож обласні комунальні заклади матимуть організовувати свою роботу у нових умовах», - сказав президент Асоціації, голова обласної ради.

Сергій Чернов також представив керівників нових підрозділів Харківської обласної ради, утворених рішенням сесії 25 травня, які працюватимуть безпосередньо з комунальними установами, надаючи організаційну, методичну та консультативну допомогу. Керівники управлінь обласної ради висвітлили питання фінансового  контролю та аудиту, організації обліку майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; співпраці з територіальними громадами, участі у програмах та проектах  розвитку.