Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

Почесні громадяни Харківської області увійшли до складу Наглядової ради Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

21 червня в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Наглядової ради, яку очолює президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Хочу висловити подяку колективу університету, за високу довіру, яку він виказав мені, обравши на посаду голови Наглядової ради, а також Міністерству освіти і науки України. Наше завдання зробити так, щоб в умовах реформ університет залишався кращим з кращих, як це завжди було. Друге принципове завдання – формування якісно нової правої культури у суспільстві, поваги до Конституції та законів, які гарантують права і свободи кожного громадянина. Україна потребує розвиненого громадянського суспільства, яке відповідально ставиться до своїх громадянських обов’язків, знає свої права та вміє ними користуватися», - сказав Сергій Чернов.

На засіданні були розглянуті питання щодо реалізації Стратегії розвитку університету на 2015-2020 роки, розвиток матеріально-технічної бази учбового закладу та підготовка до вступної кампанії.

Склад Наглядової ради Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого на чолі з президентом Асоціації, головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим, затверджений Наказом МОН 17 травня 2017 року.

Секретарем Наглядової ради призначено першого віце-президента - виконавчого директора Асоціації, голову громадської організації "Всеукраїнська асоціація випускників Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого" Миколу Тітова.

Також, до складу увійшов Юрій Шрамко, голова правління Регіонального благодійного фонду «Правопорядок», Почесний громадянин області.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад