Шляхи підтримки та розвитку українських прикордонних регіонів обговорили учасники робочої зустрічі та засідання в Комітеті Верховної Ради

21 червня в Комітеті з питань європейської інтеграції Верховної ради України відбулася робоча зустріч з питань взаємодії та співробітництва Верховної Ради України та Асоціації європейських прикордонних регіонів з питань розвитку транскордонного співробітництва в Україні.

Під час обговорення питань організації співробітництва між українськими прикордонними регіонами та АЕПР, в якому взяв участь керівник Інформаційного центру АЕПР в ХНЕУ імені Семена Кузнеця Едуард Сиромолот, були окреслені сучасний стан та організаційні, правові, програмні питання участі українських прикордонних регіонів та Харківської області у розвитку транскордонного співробітництва.

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції було розглянуто питання проведення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів.

У своєму докладі «Асамблея українських прикордонних регіонів та єврорегіонів: Крок для розвитку та зміцнення українських прикордонних регіонів» Едуард Сиромолот розповів про історію, сучасний стан розвитку проекту Асамблея та досвід роботи з Харківською обласною радою та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області.

Проведення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів підтримується представниками всіх єврорегіонів України.  За підсумками робочої зустрічі та засідання в Комітеті з питань європейської інтеграції Верховної ради України було укладено відповідний Протокол.

Питання розвитку транскордонного співробітництва Харківської області є предметом трьохсторонньої угоди від 10 лютого 2016 року між Харківською обласною радою, Асоціацією органів місцевого  самоврядування Харківської області та Харківським національним економічним університетом імені Семена Кузнеця.