Освітня програма для працівників місцевого самоврядування Study Tours to Poland повертається на Харківщину

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрівся сьогодні з експертом бюро Програми Study Tours to Poland Войцехом Творкоськи.

Також, участь у зустрічі взяли перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, віце-президент Людмила Немикіна, член Правління Веніамін  Сітов, радники Асоціації.

В рамках навчальної програми Study Tours to Poland делегації представників органів місцевого самоврядування у 2013-2015 роках відвідували Польщу раз на два місяці з тижневим візитом.

Вони навчалися залученню коштів; практичній роботі, що дає користь місцевим громадам; відвідували Центри місцевої активності у невеликих районах Польщі. Місцеві жителі розповідали і показували, як вони працюють, які заходи проводять, як згуртовують громаду і як співпрацюють із владою.

Експерта програми, який прибув до Харкова, насамперед, цікавило, чи корисні для працівників місцевого самоврядування візити до Польщі, чи переносяться набуті знання і моделі в українські реалії. Тож, у сьогоднішньому обговоренні подальших планів співпраці з програмою Study Tours to Poland взяли участь люди, які побували вже на такому навчанні.

Сергій Чернов запевнив, що тема  професійного вдосконалення працівників місцевого самоврядування на сьогодні визначена як ключова, розглядаються різноманітні варіанти щодо запровадження системного і постійного підвищення кваліфікації для посадовців і депутатів.
«Неможливо втілити кращі світові практики, не побачивши на власні очі механізмів їх дії, не поспілкувавшись із людьми, які генерують передові ідеї. На Харківщині, як і загалом в Україні, досі незначний відсоток людей, які мали змогу ознайомитись із провідним міжнародним досвідом саме за кордоном. Тож, ми зацікавлені у продовженні програми Study Tours to Poland».

За словами Сергія Чернова особливу увагу в рамках Програми слід приділити міжмуніципальним та міжрегіональним контактам; навичкам публічного управління; втілення програмно-цільового методу; аналізу і стратегічного планування.

За домовленістю сторін після ґрунтовного обговорення конкретних потреб у навчанні посадовців будуть знайдені механізми до поновлення освітньої програми Study Tours to Poland на Харківщині.