На Печеніжчині відбувся мотопробіг місцями бойової слави

Мотопробіг, присвячений Дню Великої Перемоги, пройшов у Печенізькому районі за ініціативи районної ветеранської організації та підтримки Печенізької районної ради й Печенізької районної державної адміністрації.

У заході взяли участь близько двадцяти байкерів району. Старт мотопробігу відбувся в Печенігах, і очолили його голова районної ради Лариса Ярова і перший заступник голови районної державної адміністрації Михайло Никитченко. Колона з прапорами України слідувала по маршруту Мартове-Артемівка-Новий Бурлук-Приморське.

Дорогою учасники пробігу взяли участь у святкових мітингах, що відбулися в населених пунктах району на честь Дня Великої Перемоги. В кожному селі очільники району привітали ветеранів війни, дітей війни, мешканців громад, взявши участь у покладанні квітів до пам’ятників загиблим воїнам. Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять тих, хто поліг у боях за перемогу.

Прибувши до пам’ятника воїнам-визволителям на площі в селищі Печеніги, процесія урочисто передала капсулу зі священною землею з братських могил району для проведення церемонії закладки на найбільшій братській могилі, що знаходиться біля центральної площі селища Печеніги.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад