Сергій Чернов зустрівся з берлінською делегацією

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрівся з делегацією берлінського району Штегліц-Целендорф Федеративної Республіки Німеччина на чолі із заступником бургомістра району Міхаелем Карнецкі.

У спілкуванні взяли участь керівник фракції Християнсько-демократичного союзу у представницькому органі району Штегліц-Целендорф пан Торстен Хіппе, член правління об’єднання зі сприяння побратимським зв’язкам «Штегліц-Целендорф» Ольга Пішель.

Харківщину також представляли депутат обласної ради, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації  Микола Тітов, віце-президент Асоціації, голова постійної комісії облради з питань бюджету Людмила Немикіна.

Сергій Чернов від усього депутатського корпусу облради та громади регіону подякував німецькому уряду, органам місцевого самоврядування та різноманітним фондам за донорську підтримку, яка надається внутрішньо переміщеним особам, а також за активну участь у відновленні об’єктів соціальної інфраструктури.

Голова обласної ради зазначив, що Харківщина активно співпрацює з ФРН завдяки появі Україно-німецької торгово-промислової палати, тісній співпраці з Генеральним консулом Німеччини Вольфгангом Мьоссінгером. На нинішньому етапі, зокрема, ведеться спільна робота зі створення в області агрокластеру.

Заступник бургомістра берлінського району Штегліц-Целендорф Міхаель Карнецкі повідомив, що у 1990 році їхній район одним із перших західнонімецьких регіонів уклав договір про співпрацю з районом східноєвропейської країни, а саме з Індустріальним районом Харкова. І цей договір втілюється у конкретних справах, насамперед, у сфері культурного обміну.

«Зустрічі, на кшталт сьогоднішньої, - говорить Міхаел Карнецкі, - мають на меті попереджати і долати розподіл Європи. Це вкрай важливе завдання. Адже, приміром, жителям західних районів Берліну інколи доводиться докладати внутрішніх зусиль, аби поїхати до східних районів міста. Безумовно, потрібно також відкривати для себе й інші східні країни, а поміж них – Україну і Харківщину зокрема».

Сергій Чернов погодився з такою точкою зору:

«Прошу запевнити німецьких бізнесменів у тому, що інвестувати у наш регіон – вигідно і безпечно. Скласти цілісне й неупереджене уявлення про Харківщину можна побувавши на нашій землі, багатій талантами, науковими здобутками, туристично-рекреаційними маршрутами. Переконаний, майбутня взаємовигідна співпраця – у зміцненні міжрегіональних зв’язків. Зі свого боку ми готові сформулювати конкретні пропозиції для ділових контактів».