Реформа в дії: активна проектна діяльність, ремонт доріг та відновлення інфраструктури об’єднаної територіальної громади на Харківщині

15 квітня 2017 року виповнюється перша річниця діяльності Старосалтівської об’єднаної територіальної громади. Вже є перші результати об’єднання Старосалтівської селищної ради, Шестаківської, Молодівської, Хотімлянської, Гонтарівської та Червоноармійської сільських рад.

Насамперед, громада отримала такі повноваження як планування розвитку та формування бюджету, залучення інвестицій, управління школами та дитсадками, організації пасажирських перевезень на території громади, надання адміністративних послуг.

На сьогодні  громадою вже   розроблено  та  здійснено низкузаходів щодо її соціально-економічного  розвиту. Зокрема, розроблено та подано проект фінансування до ДФРР щодо закупівлі техніки для комунального підприємства задля покращення якості надання послуг з вивезення та утилізації сміття; виконані  роботи  з  благоустрою  сміттєзвалища  в смт. Старий  Салтів; відремонтовано покрівлю дитячого навчального закладу я/с «Барвінок-100» в смт  Старий  Салтів;  придбано  нові  насоси для свердловин та твердопаливний котел  для опалення  адміністративного приміщення КП «Салтівводоканал»; виконані  роботи  по благоустрою  кладовища   в смт.  Старий Салтів.

Старосалтівською громадою проводиться реконструкція мереж вуличного освітлення, також активно здійснюється поточний ремонт доріг. Крім того, громадою зареєстровано  відділ  освіти, молоді  і спорту та  сектору  культури  та туризму Старосалтівської селищної  ради. Створено відділ  державної реєстрації  (речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань).

У 2016  році  громадою   були  реалізовані  п’ять  міні проектів обласного конкурсу «Разом   в  майбутнє». Цього року до участі в конкурсі громада вже подала 34 проекти, зокрема, у номінаціях:  «Добробут громад»  - 19 проектів, «Енергоефективність та енергозбереження» - 9 проектів, «Чисте довкілля» - 6.

Також, ведеться робота із залучення інвестицій: Старосалтівська селищна рада подана заявку на участь у проекті «Добре» для отримання іноземних інвестицій на розвиток громад. Розпочато  переговори щодо відновлення дороги, яка сполучає селище Старий Салтів та село Верхній Салтів.

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та депутатський корпус обласної ради вітають першу об’єднану громаду Харківщини з річницею її діяльності:

«Обласна рада вітає Старосалтівську громаду – першу об’єднану громаду Харківщини, з вдалим стартом.  Від себе особисто та від депутатського корпусу бажаю успіхів та наснаги у вашій роботі. Зараз ви є взірцем для тих громад Харківської області, що тільки збираються об’єднуватися, адже за вашими плечима вже є реальний досвід у створенні та управлінні громадою.  Хочу запевнити, що Харківська обласна рада готова усіляко підтримувати об’єднані громади у їх поточній діяльності та у втіленні проектів розвитку.