Людмила Немикіна взяла участь у конференції «Розвиток Німецько-української економічної співпраці в Східній Україні»

Конференція «Розвиток Німецько-української економічної співпраці в Східній Україні» відбулась сьогодні, 12 квітня, у готелі «Прем’єр Палас Харків».  Захід організовано Німецько-Українською промислово-торговельною палатою. Стратегію розвитку регіону  для залучення прямих іноземних інвестицій на заході презентувала віце-президент Асоціації, голова постійної комісії Харківської облради з питань бюджету Людмила Немикіна, керівники міста та області. На конференції також виступили Президент Німецько-Української промислово-торговельної палати Андреас Лір, Генеральний консул Німеччини Вольфганг Мьоссінгер, Почесний консул ФРН в Харкові Тетяна Гавриш, у заході взяли участь українські та німецькі підприємці.

«В рамках стратегії розвитку Харківщини до 2020 року обласна рада ухвалила ряд програм орієнтованих на залучення інвестицій. Крім того, необхідна умова для формування інвестиційної привабливості країни і кожного регіону є насамперед бюджетна децентралізація», - сказала Людмила Немикіна.

Вона також зазначила, що позитивні результати реформи децентралізації вже помітні: за січень-березень 2017 року до бюджетів усіх рівнів Харківської області надійшло понад 13 мільярдів гривень податків і зборів, що майже на 5 мільярдів більше, ніж за відповідний період минулого року. Іноземні інвестиції в економіку області у минулому році зросли вдвічі і надійшли з 24 країн світу. Інвесторами вкладено близько 148 мільйонів доларів США прямих інвестицій.

«Харківська область – регіон, який стрімко розвивається, має значні природні, промислові і інтелектуальні ресурси і великий потенціал, реалізація якого – справа майбутнього, яке починається вже сьогодні», - зазначила Людмила Немикіна.

«Бачимо великий потенціал вашого бізнесу і хочемо супроводжувати вас у дорозі на німецькі ринки. В цілому українська економіка показує сьогодні динаміку зростання. Цьому сприяв ряд факторів, серед яких - підписання асоціації з ЄС, проведення комплексних реформ в країні, які спричинили структурні зміни в економіці», - сказав Президент Німецько-Української торгово-промислової палати Андреас Лір.

Зі свого боку, Генеральний консул Німеччини Вольфганг Мьоссінгер підкреслив, що Німеччина всіляко підтримує рух України в європейському напрямку, а також економічний розвиток Харківщини:

«Я хотів би подякувати торгово-промисловій палаті, що побачила в Харкові центральний пункт економічного розвитку України і проводить диверсифікацію торгівлі в напрямі модернізації і посилення ІТ-індустрії, в тому числі підтримує малий і середній бізнес. Впевнений, що німецькі підприємства, які сьогодні знаходяться тут, знайдуть цікавих партнерів, а українські фірми викличуть у німецьких колег великий інтерес.  Сьогоднішній захід говорить про те, що уряд Німеччини підтримує ваш рух у європейському напрямку».