Фестиваль народної музики і змагання з бальних танців відбулися на Зміївщині

Ювілейний 30 міжнародний фестиваль народної музики і пісні «Райдужний світ народних мелодій» відбувся 1 квітня у смт Слобожанське за підтримки депутата Харківської обласної ради.

Історія цього фестивалю стартувала у 1985 році з ініціативи заслуженого працівника культури України Валентини Біленької.  У фестивалі беруть участь не тільки професійні, але й аматорські колективи, тому він став справжньою перлиною народної музики.

«Ось уже протягом тридцяти років фестиваль народної музики об'єднує представників багатьох поколінь. Він дає можливість не тільки насолодитися нашою культурою в найкращому її прояві, а й відпочити, отримати певний заряд емоцій. Адже народна пісня лірична, колоритна, заводна та яскрава.

Також у селищі Слобожанське пройшов дводенний танцювальний марафон Кубок «Віденський вальс».

У міжнародному турнірі взяли участь близько півтори тисячі спортсменів з різних областей України, а також з Італії. Це діти від п'яти років і дорослі різних вікових категорій. Колегія суддів також міжнародна: до неї увійшли представники Італії, Туреччини, Ізраїлю, Росії та України.

Професійні спортсмени високо оцінили рівень змагань, для яких було придбано спеціальне покриття танцполу, обладнаний професійне світло.

Гайтано Дипало, суддя Кубку «Віденський вальс» з Італії підкреслив: «Фестиваль вийшов дуже красивий: мені сподобалися музичний супровід і костюми учасників. На мій погляд, це кращі танцювальні змагання в Україні та Харкові».

Змагання стало справжнім святом не тільки для спортсменів, але і для всіх глядачів, багато з яких активно вболівали за танцюристів. Сотні учасників з різних міст продемонстрували справжнє мистецтво спортивного танцю та прагнення до перемоги. Кожен учасник отримав дипломи, сертифікати та пам'ятні кубки. Багато хто з учасників вже мріють приїхати на фестиваль наступного року, щоб знову вийти на паркет і показати свою майстерність.

У складі Асоціації об’єдналися 456 рад різного рівня, що складає 96% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 4 об’єднані територіальні громади