На Печеніжчині відзначили 15 річницю від дня відновлення роботи районного Краєзнавчого музею

Привітати  історичний заклад з днем народження завітали голова районної ради Лариса Ярова та представники органів місцевого самоврядування, колишні працівники музею, історики, художники, громадська організація «Клуб любителів прекрасного», люди, які стояли у витоків створення музею та безпосередньо брали участь у ремонті будівлі, зборі та розміщенні експонатів, матеріалів.

Відвідала музейний заклад в день його народження голова районної ради Лариса Ярова та вручила музею подарунок – багатофункціональний принтер, а також нагородила колектив музею Почесною грамотою.

Звертаючись до працівників музею та всіх присутніх на заході, голова районної ради привітала невтомних хранителів і дослідників історичної пам’яті, а також відзначила:

«Важко переоцінити те значення та вплив на життя суспільства, яке здійснює наш музей. Знання своїх коренів, історії рідної землі та народу - ось запорука суспільного розвитку та прогресу. З перших же днів історії свого сучасного існування краєзнавчий  музей розпочав різнопланову, цілеспрямовану просвітницьку й культурну діяльність. Численні експозиції, виставки, семінари та конференції впродовж багатьох років збагачують світогляд мешканців та гостей нашого району, надихають гордістю за подвиги та звитягу минулих поколінь.

Свій 15-річний ювілей  сучасний музей  зустрічає вагомими успіхами та здобутками, творчою спрямованістю у завтрашній день. Завдання керівництва району – сприяти подальшому розвитку музейної справи на Печеніжчині, щоб вона йшла в ногу з часом.  Я впевнена, що спільними зусиллями ми досягнемо значних результатів у цій нелегкій справі».

Лариса Ярова побажала, аби в творчого колективу здійснювалися усі  плани та задуми, прийшли нові перемоги та ніколи не полишала  вдячність всіх тих, хто відвідує музейний заклад  Печеніжчини, у чиїх серцях музей пробуджує вогонь історичної пам'яті, любов до рідної землі.

Насправді музей веде відлік свого існування з 1960 року. Відтоді музей то відкривав свої двері для відвідувачів, то знову припиняв свою роботу декілька разів. Але надбання десятиліть, записані та зібрані колишніми жителями району, ветеранами, активістами і просто небайдужими людьми, востаннє стали доступними для відвідувачів у 2002 році.

У складі Асоціації об’єдналися 456 рад різного рівня, що складає 96% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 4 об’єднані територіальні громади