Керівники Печеніжчини вимагають від автодорожніх підприємств дотримуватись якості у ремонті місцевих доріг

Питання експлуатаційного стану та ремонту місцевих доріг загального користування на території  Печенізького району перебуває на контролі у голови районної ради Лариси Ярової, першого заступника голови райдержадміністрації Михайла Никитченка.

23  березня  керівники району провели  робочу нараду, на порядок денний якої винесено  питання стану дорожнього покриття та першочергових заходів щодо проведення ремонтних робіт на  дорогах загального користування по району.

У робочій нараді взяли участь  провідний інженер служби автомобільних доріг Харківської області Михайло Войтенко, начальник філії «Чугуївський райавтодор» Сергій Борщук, Печенізький селищний голова Юрій Мариненко, Борщівський сільський голова Олена Передеря, Мартівський сільський голова Ігнат Нечіпорук, Новобурлуцький сільський голова Володимир Маренич, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Наталія Прохорчук, інші служби та спеціалісти.

Лариса Ярова наголосила на необхідності особливої уваги до цього питання та виконання доручень голови Уряду України в цьому напрямку. Вимагаючи більш професійного й відповідального ставлення автодорожнього підприємства до роботи в районі,  оперативного вирішення даної проблеми, голова райради підкреслила, що важливість безпеки руху на дорозі та попередження виникнення аварійних ситуацій є головним завданням на сьогодні. Голова районної ради закликала також селищного та сільських голів не зволікати з ремонтом доріг місцевого значення.

В свою чергу, керівниками органів місцевого самоврядування було розкритиковано роботу  філії «Чугуївський райавтодор» - підприємства з будівництва, ремонту та експлуатації доріг, яке обслуговує Печенізький район.

Начальник відділу освіти райдержадміністації порушила питання стану доріг на території населених пунктів району за маршрутом шкільного автобусу, наголошуючи, що від цього залежить безпека руху й життя дітей.

Начальник філії «Чугуївський райавтодор» Сергій Борщук доповів присутнім, що сьогодні на підприємстві затверджено графік, згідно з яким  щотижнево протягом трьох робочих днів «Чугуївський райавтодор» виконуватиме ремонт доріг державної власності на території  Печенізького району. Відповідно до запланованих заходів, на виконання ямкового ремонту підприємством щодня планується використати 8 т асфальту.

За підсумками наради, керівнику філії «Чугуївський райавтодор»  доручено надавати плани проведення ремонтних робіт та щотижневий звіт про їх виконання задля відстеження виконання таких робіт та їх якості, суворо дотримуватися графіку проведення ремонтних робіт.

На сьогодні у Асоціації об’єдналися 456 рад різного рівня (з 474), що складає 96 % від загальної кількості рад регіону:
-    Харківська обласна рада;
-    27 районних рад;