Робоча нарада з питання добровільного об’єднання територіальних громад відбулась у Печенізькому районі

У березні місяці 2017 року відбулась робоча нарада з питання добровільного об’єднання територіальних громад за участі голови районної ради Лариси Ярової, першого заступника голови райдержадміністрації  Михайла Никитченка,  селищного та сільських голів району, органів місцевого  самоврядування, фінансового управління. До участі в нараді були запрошені представники Асоціації міст України.

Під час обговорення питання йшлося про принципи та законодавчу базу добровільного об'єднання територіальних громад, створення спільних органів місцевого самоврядування, формування спільного бюджету та об'єднання  комунального майна.

Обговорювалися фінансові можливості майбутнього об’єднання, переваги, функціонування галузей освіти, охорони здоров’я, культури, комунального господарства, обрання старост, голови об'єднаної громади, їх повноваження.

Учасники наради висловили спільну думку щодо необхідності вивчення досвіду об’єднаних територіальних громад у різних регіонах України, які  за своєю структурою, фінансовою та матеріальною базами є схожими на Печенізьку громаду.

Також під час робочої наради було наголошено на необхідності проведення широкої роз'яснювальної роботи серед населення щодо перспектив майбутнього  об'єднання.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад