Звернення до депутатів та працівників місцевих рад регіону щодо надання допомоги постраждалим від вибуху у місті Балаклії 23 березня 2017 року

Шановні колеги!

Відомо, що підтримка ближнього, який опинився в складній життєвій ситуації, особливо у важкий період, притаманна українцям. Настав час іще раз продемонструвати наші кращі якості.

Усіх нас глибоко стурбувала трагедія, що сталася на військових складах у м. Балаклії нашої області. У результаті пожежі та вибухів значно  пошкоджено об’єкти інфраструктури та особливо житлові будинки, багато з яких не підлягає відновленню. Наші земляки опинилися без даху над головою.

Завдяки оперативним діям працівників ДСНС, військових, поліції, волонтерів під керівництвом спеціального штабу були здійснені дії щодо ліквідації пожежі, розмінування території, але необхідно виконати ще низку робіт для відновлення дахів, вікон, вхідних дверей тощо.

За попередніми підрахунками експертів, безпосередній збиток від пожежі і вибухів складає близько 220 млн грн, а з урахуванням збитків промислових та аграрних підприємств, сума збитку може сягнути  300 млн грн.

Для ліквідації наслідків подій на першому етапі з резервного фонду районного бюджету, а також із резервних фондів обласного і державного бюджетів було виділено понад 132 млн грн. Вочевидь, що цих коштів недостатньо.

Шановні друзі!

Звертаємося до всіх небайдужих, просимо відгукнутися та надати  посильну допомогу в ліквідації надзвичайної ситуації у місті Балаклії, перерахувавши одноденну заробітну плату на розрахунковий благодійний рахунок Балаклійської міської ради № 31551355238022, МФО 851011, ЄДРПОУ 04058628, отримувач: Балаклійська міська рада, призначення платежу: «Благодійний внесок».

Переконані, таким вчинком ми ще раз продемонструємо свою єдність, солідарність із постраждалими від трагедії, підтримаємо та збережемо їхню віру у добро та справедливість!

СХВАЛЕНО

Загальні збори Асоціації

органів місцевого самоврядування

Харківської області