Сергій Чернов: Отримано 13 проектних заявок з 8 районів області щодо намірів про співробітництво громад

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов після підписаного сьогодні на Великобурлуччині першого в регіоні договору про співробітництво громад акцентував на винятковій ефективності такої форми роботи.

"Закон "Про співробітництво громад" ухвалений три роки тому. Це механізм, який дає можливість громадам створювати спільне комунальне підприємство, обирати напрями, що потребують підсилення, а потім разом фінансувати їх. Сільські, міські, районні ради можуть виконувати разом роботу, яка не під силу окремій громаді", - зазначив Сергій Чернов.

"Вітаю громади Великобурлуччини з тим, що у цьому питанні вони стали першопрохідцями у нашому регіоні.

Сьогоднішні підписанти взяли зобов'язання зібрати з кожної громади понад 700 тисяч гривень, а також залучати кошти ДФРР, міжнародних організацій.

Завдання проекту - підтримувати в належному стані території, які перебувають у площині дії договору, - розповів Сергій Чернов про перспективи 28 громад Великобурлуцького району, які сьогодні підписали договір про співробітництво.

За словами президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Сергія Чернова, прийняте рішення про залучення нових для регіону форм співпраці місцевих громад:

"На засіданні Асоціації ухвалено рішення активізувати напрям співробітництва громад. Тож будемо методично супроводжувати кожний такий проект.

Вже отримали 13 проектних заявок з 8 районів. Протягом двох місяців 5-6 угод будуть підписані. І з'являться кращі практики нового типу на Харківщині.

Реалізуючи реформу з децентралізації влади, керівники органів місцевого самоврядування повинні правильно обирати пріоритети, ефективно використовуючи при цьому кошти. Такі проекти дають можливість економити бюджетні кошти, створювати робочі місця і, зрештою, надавати послуги, що необхідні людям".