Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

Голова ради почесних громадян області Микола Тітов взяв участь у відкриті персональної виставки живописця Миколи Клягіна

Виставка відкрилась у приміщенні «Fabrika.space» на вулиці Благовіщенській, 1 у м. Харкові.

Микола Клягін закінчив Орловське художнє училище у 1975 році та з того часу присвятив себе творчості. Він викладав малюнок і живопис в Харківському державному художньому училищі, член Харківської організації Національної Спілки художників України, учасник міжнародних і зарубіжних виставок.

На відкриті виставки були присутні не  тільки студенти Харківської академії дизайну та мистецтв, де викладає Микола Клягін, але й студенти з інших ВУЗів, які зі жвавим інтересом ознайомилися з роботами художника.

Картини живописця висвітлюють життя селян, їх побут та культуру, демонструють мальовничі куточки Слобожанщини і Криму.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад