Законопроект про службу в органах місцевого самоврядування

Міністерство юстиції оприлюднило на своєму офіційному веб-сайті проект Закону "Про службу в органах місцевого самоврядування", який буде регулювати відносини, що виникають у зв'язку з вступом на службу в органи місцевого самоврядування, її проходженням і припиненням, визначати правовий статус службовців органів місцевого самоврядування, питання оплати їхньої праці та соціальні гарантії, а також дисциплінарну та майнову відповідальність. Ним передбачена система класифікації посад в органах місцевого самоврядування.

Метою законопроекту є оптимізація управлінської діяльності в органах місцевого самоврядування, зокрема, реформування системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації посадових осіб, оновлення методологічного і регулятивного фундаменту правового забезпечення служби в органах місцевого самоврядування.

Крім того, пропонується адаптувати основи служби в органах місцевого самоврядування до Закону України "Про державну службу" - умови вступу на службу в органи місцевого самоврядування, порядок її проходження та припинення, правовий статус службовців органів місцевого самоврядування, засади їх соціального і правового захисту.

Реалізація закону має сприяти побудові в Україні професійної та ефективної служби в органах місцевого самоврядування, яка забезпечуватиме ефективну діяльність органів місцевого самоврядування та надання якісних послуг громадянам.

З проектом можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції в рубриці «Обговорюємо законопроекти», або відкрити з сайту Української асоціації районних та обласних рад, на погодженні у якої знаходиться цей законопроект:

- проект Закону на 20 арк.
- пояснювальна записка до нього на 2 арк.

Джерело