Депутати обласної ради ухвалили програму розвитку місцевого самоврядування в Харківській області

Комплексна програма сприятиме раціоналізації й підвищенню ефективності функціонування системи місцевого самоврядування на регіональному рівні.

Документ складається із семи розділів, які передбачають проведення заходів, спрямованих на забезпечення формування нормативно-правої бази розвитку місцевого самоврядування та роботи облради, підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, налагодження співробітництва між органами місцевого самоврядування, громадами, організацію громадських та соціальних заходів тощо.

Стратегічні пріоритети Програми - посилення ролі інститутів громадянського суспільства у забезпеченні регіонального розвитку, формування повноцінної системи місцевого і регіонального самоврядування згідно зі стандартами Ради Європи, забезпечення доступності управлінських та громадських послуг.

Фінансове забезпечення Комплексної програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету. На її реалізацію у 2012 році планується виділити 6,6 млн.грн.

Джерело