Депутати ухвалили комплексну програму розвитку місцевого самоврядування Харківської області на 2017-2021 роки

Обласною радою на пленарному засіданні VIІI сесії була затверджена комплексна програма «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2022 роки».

Програма продовжить низку ініціатив, які були запропоновані у попередньому документі, що діятиме до кінця 2016 року. Зокрема, йдеться про підтримку та співфінансування обласних та всеукраїнських проектів, програм, грантів, спрямованих на розвиток місцевого самоврядування; проведення семінарів, навчань, практикумів, конференцій з метою проведення просвітницької, наукової, інформаційної та методичної роботи серед депутатів та керівників місцевих рад Харківської області; аналіз чинного законодавства у цій сфері та наслідків його впливу на спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст області, підготовки відповідних пропозицій щодо його вдосконалення; сприяння реалізації Закону України «Про співробітництво територіальних громад» тощо.

Основними завданнями Програми є забезпечення ефективності організації місцевого самоврядування на регіональному рівні та підтримка рівня активності громад, у тому числі шляхом залучення додаткових позабюджетних коштів, спрямованих на вирішення соціально значущих, актуальних проблем територіальних громад області.

У рамках програми проводитимуться  обласний конкурс ім. О.С. Масельського на кращий літературний твір,  дитячий  телевізійний фестиваль "Дитятко",  обласний конкурсу міні-проектів територіальних громад "Разом в майбутнє",  обласний конкурс "Кращий працівник місцевого самоврядування",  обласний конкурс для дітей та молоді "Місцеве самоврядування - це ми!" та запроваджений цього року обласний конкурс журналістських робіт з питань діяльності та кращих практик місцевого самоврядування, децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.