Відбулось перше засідання Координаційної ради з питань реалізації проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнетований на громаду»

На сьогоднішньому засіданні Координаційної ради з питань реалізації проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ-ІІ), яке провів перший віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою,  регламенту та депутатської діяльності, заступник співголови Координаційної ради Микола Тітов, обговорили проблеми і перспективи впровадження проектів МРГ –ІІ на Харківщині.

У заході також взяли участь голова профільної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна, координатор обласного підрозділу впровадження Проекту СВА в Харківській області Галина Чала, координатори Проекту МРГ-ІІ від Ізюмського, Великобурлуцького, Красноградського, Балаклійського, Борівського та Дворічанського районів області.

Як зазначили координатори Проекту МРГ-ІІ від районів області, місцеві громади беруть активну участь у підготовці та реалізації заходів у рамках Проекту, однак існують певні труднощі, зокрема, у частині проведення інвестиційної експертизи.

Голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна підкреслила, що практика участі у проекті підтримується обласною радою і в бюджет наступного року планується закласти 500 тис.грн. на співфінансування.

За словами Галини Чалої, Харківщина успішно стартувала на першій фазі Проекту і має реальні перспективи у МРГ-ІІ. Як повідомила координатор проекту, з березня наступного року Київський офіс розпочинає підготовку технічної програми з інноваційних проектів по енергозбереженню. У разі затвердження відповідної програми на обласному рівні, регіон має шанси отримати 250 тис.грн. на її реалізацію.

Чергове засідання обласної Координаційної ради заплановано на І квартал наступного року.

Джерело