Семінар для державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування

У Харкові проходить семінар для державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування з питань застосування норм закону україни «про доступ до публічної інформації»

Сьогодні заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова у регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України відкрила роботу дводенного семінару-тренінгу для співробітників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування Проекту «Навчання державних службовців використовувати норми Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Україні».

Людмила Давидова, вітаючи учасників і організаторів з відкриттям семінару, підкреслила, що обласною радою вже проводилась робота з вивчення норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», внесені зміни до Регламенту роботи ради, комісій. «Переконана, що лише завдяки живому спілкуванню, дискусії можна обмінятися думками, визначити складності застосування закону, виробити пропозиції з його удосконалення. До речі, Українською асоціацію районних та обласних рад, яку очолює голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, було запропоновано місцевим радам надати до Асоціації власні пропозиції. Усі вони будуть акумульовані, проаналізовані і від імені Асоціації передані до Верховної Ради України», - сказала заступник голови та побажала плідної і корисної роботи.

Програмою першого дня семінару передбачено розгляд понять публічності, доступу до інформації, видів інформації, якими володіють органи влади, категорії запитувачів публічної інформації та алгоритму відповіді на запит на інформацію.

16 грудня планується робота у малих групах, в яких вивчатимуться питання організації оприлюднення інформації органами влади, організації системи обліку документів, реєстру службової інформації, відповідальності державних службовців.

По завершенню семінару усі слухачі отримують сертифікати.

Джерело