Команда Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова запрошує до участі у Всеукраїнському екологічному конкурсі грантів EcoNation

Команда Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова переймається питанням охорони навколишнього середовища та збереження нашої планети для наступних поколінь.

Адже стрімкий розвиток людської цивілізації веде до руйнування планети – нашого єдиного будинку в цьому всесвіті. Ми впевнені, що екологічний спосіб життя, націлений на збереження природи, допоможе у вирішенні питання покращення екологічної ситуації в нашій країні та у всьому світі.

Саме тому, в рамках програми «Розвиток науки і техніки», організовано для всіх креативних винахідників всеукраїнський екологічний конкурс-грант EcoNation!

Мета проекту:

Вирішення нагальних питань охорони навколишнього середовища;

Підтримка інноваційної діяльності;

Формування у людей екологічної культури та активної життєвої позиції по відношенню до глобальних питань, що стоять перед людством.

Проект націлений змінити екологічну ситуацію на планеті та сприяти розвитку наукового потенціалу молодих вчених у галузі природоохоронної та екологічної діяльності.

До участі у конкурсі запрошено школярів, студентів, наукових співробітників, IT-фахівців, а також усіх небайдужих до питання охорони природи.

Завдання конкурсу:

1. Пропаганда принципів екологічної відповідальності та розвитку еко-свідомості.

2. Розвиток творчого підходу до вирішення екологічних питань.

3. Формування позитивного ставлення до екології.

4. Виявлення новітніх методів та ідей для збереження навколишнього середовища.

5. Залучення кожного українця до вирішення екологічних питань сучасності.

6. Формування інформаційного та змістовного поля для дискусій в МАН України.

Вимоги до конкурсних робіт:

Яскравий творчий проект, здатний розгорнути свідомість українців до екологічного способу життя;

Сприяє зниженню екологічного сліду людини або продукту;

За допомогою Вашого проекту планета стане чистішою та здоровішою;

Ваш проект сприятиме зниженню споживчого зростання;

Ваш проект формує позитивне ставлення людей до екології;

Ваш проект життєздатний та реальний;

Ваш проект не містить політичного чи релігійного контексту.

Конкурс складається з 2 блоків: IT-стартапи та наукові/практичні винаходи.

Вік учасників: від 15 до 85 років.

Розмір гранту варіюється:

Командні проекти :

1. Переможець серед стартапів до 25 років – 25 000 грн.

2. Переможець серед стартапів після 25 років – 25 000 грн.

3. Переможець серед проектів винаходів - школярі – 10 000 грн.

4. Переможець серед проектів винаходів - студенти – 20 000 грн.

5. Переможець серед проектів винаходів - старше 25 років – 20 000 грн.

Переможець серед одиночних робіт отримує грант від партнера конкурсу.

Ключовими критеріями відбору проектів є:

Творчий підхід до вирішення питань по заданій темі;

Позитивна направленість;

Технологічна оснащеність;

Екологічна ефективність;

Економічна доцільність;

Інноваційність рішень;

Можливість реалізації проекту;

Відповідність вимогам оформлення.

Для участі потрібно:

1. Заповнити анкету учасника (для того, щоб мати можливість отримувати консультації від організаторів та спеціалістів проекту)

2. Подати проект (заповнити згідно аплікаційної форми та надіслати на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

Рішення про підтримку проектів приймає: експертна рада, що складається з незалежних фахівців наукової, комп’ютерної та соціальної сфери.

Переможець буде оголошений не раніше ніж через 30 днів після закінчення прийому заявок.

Структура проекту «EcoNation»:

3 березня – старт проекту.

25 жовтня – перший (он-лайн) відбір проектів.

27 жовтня – оголошення учасників фіналу.

25 листопада – фінал (2-й етап відбору). В цей же день пройде церемонія нагородження переможців.

З 1-го числа кожного місяця стартуватиме додаткова активність (слідкуйте за новинами на сайті, соціальних мережах, або заповніть анкету для того, щоб отримувати електронну розсилку).

За потреби (за проханнями учасників) будуть проводитись вебінари, тренінги також будуть розсилатись роз’яснювальні листи та корисна інформація (слідкуйте за новинами на сайті, соціальних мережах, або заповніть анкету для того, щоб отримувати електронну розсилку).

Центр Регіонального Розвитку ХНУМГ ім. О.М. Бекетова.

к. 410ц, тел. 707-31-52

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)