Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко бере участь у 10-ому Європейському Саміті регіонів та міст, який проходить у Монсі (Бельгія). Захід зібрав 3600 учасників із 59 країн світу.

Тетяна Єгорова-Луценко: В Україні попри виклики і загрози синхронно відбуваються три процеси, які  взаємно доповнюють і посилюють один одного: підготовка до вступу до ЄС, децентралізація і відновлення країни. Сьогодні сесії Саміту присвячені питанням місцевих та регіональних рішень для глобальних викликів, питанням перехідного періоду та політики згуртованості.
«Цей саміт глобальний за темами, за нашими учасниками. Цифровізація, гендерна рівність, державні послуги, резільєтньність довкілля, усі ці теми надзвичайно важливі для наших міст і регіонів. Також ми виносимо нові ініціативи, наприклад конференція з відбудови України, яка відбудеться у червні у Берліні, або підготовка європейських виборів. Сьогоднішній саміт у Монсі, Валлонії наголошує на тому наскільки історія і культура можуть служити цікавими інструментами для змін. З перших днів європейського проєкту бажання зменшити соціальну нерівність по всіх регіонах і куточках Європи визначала наш шлях. Ми запровадили політику згуртованості і вже тут у Монсі Валлонії ми бачимо результати цієї політики. І далі бачимо, як продовжується політика інновацій та соціальної згуртованості», - сказав президент Європейського Комітету Регіонів Вашко Алвес Кордейро.
Під час свого виступу у ході урочистого відкриття Саміту Тетяна Єгорова-Луценко подякувала пану Кордейро за запрошення, відзначивши, що до делегації з України увійшли 24 очільники районних та обласних рад, і це найчисельніше представництво на Саміті.
Під час виступу вона також подякувала міжнародним партнерам за допомогу українським містам та регіонам, які щодня потерпають від російських атак, наголосивши на тому, що ця підтримка має стати ще масштабнішою, адже саме зараз вирішується доля не лише України, але і всієї Європи.
«Наразі в Україні попри виклики і загрози синхронно відбуваються три процеси, які взаємно доповнюють і посилюють один одного: підготовка до вступу до ЄС,децентралізація,відновлення країни, - сказала Тетяна Єгорова-Луценко. - Наша майбутня перемога – вона перш за все про фронт, але не тільки. Вона про ефективну роботу всіх управлінців усіх рівнів у тилу, про розширення міжнародного співробітництва, єдність у всебічній допомозі Україні в імʼя Перемоги, перемоги загальнолюдських і європейських цінностей».
Вона також запросила представників міжнародної спільноти до участі у другому щорічному Міжнародному саміті міст та регіонів, який відбудеться в Україіні у травні на майданчику Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.
«Для представників місцевого самоврядування України Саміт – це не лише можливість представляти країну і говорити про виклики, з якими ми вимушені боротися через військову агресію рф, але й шанс знайти європейських партнерів для потенційного співробітництва і реалізації проєктів з відбудови», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...