ПРООН оголосила конкурс бізнес-грантів для переселенців із Донбасу

Програма розвитку ООН оголосила конкурс серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та місцевого населення Донбасу на здобуття грантів для започаткування, відновлення або розвитку підприємницької діяльності.

Мета конкурсу – поліпшити життя ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей шляхом підтримки підприємницької діяльності та малого бізнесу.

У конкурсі можуть взяти участь ВПО, які проживають у Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській, Луганській, Донецькій областях, місті Київ та місцеве населення Донецької та Луганської областей.

Грантова підтримка надається на започаткування та/чи відновлення, розширення підприємницької діяльності та малого бізнесу. Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал та довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники, передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць, включаючи й для членів сімей.

Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-проекту становить:

до 200 000 грн зможуть отримати особи, які в рамках запропонованого бізнес-плану планують створити не менше 4-х робочих місць;

до 150 000 грн зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 3-х робочих місць;

до 100 000 грн зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 2-х робочих місць;

до 50 000 грн буде виділено для підприємців, що створюватимуть щонайменше 1 робоче місце (власне сам підприємець).

Підприємці, які отримають грант, мають зробити власний внесок у реалізацію проекту в розмірі не менше 25% вартості проекту.

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)