Дворічанська районна рада

Головна Довідник

62702, смт Дворічна, вул. Радянська,8. Тел. факс: (0-250) 7-62-70, E-mail.

Час вступу до Асоціації: 13 вересня 2007 року.

У Дворічній вшанували Нобелівського лауреата-земляка

На днях у Дворічній пройшла міжнародна меморіальна наукова конференція.

Тема конференції — «Сучасні проблеми екології, імунітету та ортобіозу в світлі наукових ідей Іллі Ілліча Мечникова».

Народився Ілля Ілліч Мечников на Дворічанщині, а помер у Парижі в липні 1916 року. До дня пам’яті і були влаштовані перші Мечниківські читання. На них приїхали дослідники з Харкова і Одеси, де навчався і працював нобелівський лауреат. Скайп-спілкування дозволило долучитися до обговорення науковцям, які мешкають в Ізраїлі, Латвії, Сполучених Штатах Америки.

Серед організаторів – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Клуб історії медицини при Харківському НДІ мікробіології та імунології імені І.І. Мечникова НАМН України, Харківська наукова медична бібліотека, Дворічанська районна рада і Дворічанський центр дитячої та юнацької творчості.

Саме у згаданому центрі торік було створено сучасний музей І.І.Мечникова. У його стінах і проходила конференція, на якій побувала науковий співробітник Музею місцевого самоврядування Харківщини Марія Чумак. Разом з іншими учасниками вона мандрувала пам’ятними місцями Дворічанщини. Це Панасівка, де пройшли дитячі роки видатного біолога і нині в сільському клубі створено народний музей (садиба, на жаль, не збережена), національний природний парк «Дворічанський» з крейдяними горами та унікальними флорою і фауною, які свого часу спостерігав малий Ілля.

«Тут минуле зустрічається з майбутнім», — наголосив координатор меморіальної події, харківський дослідник історії науки і медицини Ігор Серебренніков.

Дворічанщина — чудовий край, де народився Ілля Мечников.

Новини Дворічанського району

Середа, 20 липня 2016 09:29
На днях у Дворічній пройшла міжнародна меморіальна наукова конференція. Тема конференції — «Сучасні проблеми екології, імунітету та ортобіозу в світлі наукових
Понеділок, 03 грудня 2012 15:24