У Барвінківському районі відбувся черговий семінар – практикум для голів місцевих рад

У семінарі взяли участь голови районних, міських, селищних та сільських рад Барвінківського, Борівського, Близнюківського, Лозівського, Первомайського та Ізюмського районів, загалом – 114 осіб.

Відкрили семінар перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації – Микола Тітов,  голова Барвінківської районної державної адміністрації – Іван Бовдуй та голова Барвінківської районної ради – Валентина Щолок.

Голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету – Людмила Немикіна поінформувала слухачів з питань бюджетного законодавства України та практики запровадження з 2012 року обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад.

Про практику управління майном територіальних громад сіл, селищ, міст та спільною власністю територіальних громад району надала вичерпну інформацію заступник начальника управління, начальник відділу соціально-економічного розвитку та обліку управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради – Олена Ковальова.

Відомий адвокат, член спілки юристів України, директор міжнародної юридичної компанії «Омега – Консул» - Олег Михайлов провів роз’яснення щодо виконання деяких положень Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також відповів на практичні запитання голів місцевих рад щодо запобігання та профілактики проявів корупції.

Щодо проблем та можливих шляхів їх вирішення слухачі семінару спілкувалися з заступником начальника управління Державного земельного кадастру,  начальником відділу обліку земель -  В’ячеславом Давидовим та начальником відділу оцінки та ринку земель Головного управління Держкомзему у Харківській області -  Михайло Перепелицею.

У ході обгорнень зазначених тем до виконавчої дирекції надійшли звернення від голів рад щодо можливості усунення деяких недоліків у законодавстві.

Ці звернення найближчим часом будуть опрацьовані виконавчою дирекцією спільно з відповідними фахівцями виконавчої влади та юристами.