Люботинська міська рада

Головна Довідник

62433, Харківська обл., м.Люботин,  вул. Слобожанська,26, тел. (057)741-27-54,; факс (057)741-07-90

Е-mail: lubotin@mr.kh.gov.ua ,   www.lubotin.kharkov.ua

Громада Люботина отримала повноваження держархбудконтролю

В рамках децентралізації держархбудконтролю нові містобудівні повноваження отримала громада міста Люботина. Відповідні акти прийому-передачі справ підписали міський Голова Люботина Леонід Лазуренко і Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

Процес, розпочатий багато місяців тому завершено, всі необхідні умови виконані. Держархбудінспекцією визнано здатність громади Люботина виконувати цю важливу державну функцію. Після отримання нових повноважень місцева влада зможе самостійно реєструвати дозвільні документи на будівництво, відповідно до закону перевіряти будівельні майданчики і карати порушників.

«Місцева влада бере на себе нові функції, які дають їй нові можливості, але й додаткову відповідальність, - підкреслив Глава Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев. Суспільство фактично отримує весь обсяг регулювання містобудівної діяльності: від виділення земельних ділянок до реєстрації дозвільних документів на будівництво. ДАБІ готова на першому етапі реалізації нових функцій надати дієву підтримку і сподівається, що нові можливості будуть використані на користь громадян ».

«Отримання повноважень Держархбудінспекції - знакова подія для нас, - заявив міський голова Леонід Лазуренко, - адже це дає місту і городянам додаткові можливості для отримання реальних результатів. Ми готові нести відповідальність за свої рішення в сфері держархбудконтролю ».

На сьогодні вже 26 громад в різних регіонах України отримали нові містобудівні повноваження. Серед них такі великі міста як Харків, Львів, Луцьк, Тернопіль, Херсон і Маріуполь. Наше місто отримало такі повноваження другим в регіоні після обласного центру, Харкова) і 26-м в Україні. Так як, з метою економії бюджетних коштів, в нашому місті не створювалося окремого органу ДАБК - це не тільки визнання нашої спроможності, а й вагоме навантаження на безпосередніх виконавців цієї державної функції і, як зазначено вище, вагома відповідальність.

Повноваження виконавчого органу Люботинської міської ради з питань Держархбудконтролю, відповідно до законодавства України та відповідно до акту прийому-передачі, покладено на відділ з питань містобудування та архітектури.

Реалізація зазначених повноважень, в рамках децентралізації максимально наближає постачальника зазначених адмінпослуг до їх одержувачу, підвищує містобудівну активність і сприятиме покращенню інвестиційної привабливості території Люботинської міської ради, що стане ще одним кроком до забезпечення сталого розвитку Люботина, зокрема в туристично-рекреаційному напрямі, як історичного міста.

Новини м. Люботин

П'ятниця, 15 липня 2016 08:26
Субота, 24 листопада 2012 20:28
КП «Люботинська центральна міська лікарня» оголошує конкурс з вибору суб’єктів оціночної  діяльності, які будуть залучені до проведення незалежної оцінки