10 червня цього року Мінрегіоном оголошено проведення конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році (наказ від 08.06.2016 № 142).

Враховуючи досвід організації Конкурсу та перші результати реформи місцевого самоврядування, Мінрегіоном внесено зміни до Положення про Конкурс, зокрема, удосконалено критерії оцінювання практик, додано номінацію «сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад».

Конкурс проводиться у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

Метою Конкурсу є відбір, відзначення і поширення кращих практик органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій (реалізації проекту, програми, комплексу заходів під час здійснення яких отримано позитивні практичні результати).

Конкурсний відбір проводитиметься за такими темами:

1. Стимулювання економічної активності, створення робочих місць,

2. Об’єднання територіальних громад,

3. Центри надання адміністративних послуг.

Для участі у Конкурсі потрібно заповнити заявку у форматі Microsoft Word і надіслати її до 30 вересня 2016 року електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Проведення церемонії нагородження переможців цьогорічного Конкурсу заплановано на грудень 2016 року.

Детальніше про Конкурс можна дізнатись на офіційному веб-сайті Мінрегіону в рубриці «Напрямки діяльності»: підрубрика «Регіональний розвиток», категорія «Розвиток місцевого самоврядування», підкатегорія «Кращі практики місцевого самоврядування» (http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/regional-dev/rozvytok-mistsevoho-samovryaduvannya/konkurs/).

Документи:

Буклет Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році;

Заявка учасника конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році;

Положення про конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування»;

Інформація про конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування».

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)