Дев’ятимісячний навчальний курс «Менеджер європейських проектів у фінансовій перспективі ЄС 2014 - 2020»

Шановні колеги!

Впродовж останніх років Україна приєдналася до цілої низки європейських програм, з яких можна отримати безповоротне фінансування бізнесових, освітніх, культурних, наукових проектів а також – проектів з регіонального розвитку. Це програма Єврокомісії Горизонт – 2020, європейська програма з підтримки конкурентоздатності підприємництва COSME, програма для підтримки креативних індустрій Креативна Європа, програма з підтримки децентралізації в Україні "U – lead з Європою" та інші.

Проте для того, щоб отримати фінансування з цих та інших програм і фондів, слід навчитися правильно писати і подавати проектні заявки до обраних Вами фінансових інструментів ЄС. А також – детально розібратися із тим, як працювати з програмами, коректно освоювати отримані ресурси, писати звітність та правильно взаємодіяти із європейським аудитом по Вашому проекту. Як бачите, залучення європейських ресурсів вимагає ґрунтовної професійної підготовки у проектному менеджменті.

Складність цієї задачі полягає у тому, що в Україні майже відсутні проектні менеджери – практики, які могли б викласти не лише загальну теорію, але й поділитися досвідом уникнення «підводних каменів», які трапляються у щоденній роботі з європейськими програмами і фондами.

Розуміючи цю проблематику, фундація CEASC згенерувала дев’ятимісячний навчальний курс «Менеджер європейських проектів у фінансовій перспективі ЄС 2014 - 2020». Курс включає вісім навчальних з’їздів на території України та тижневий з’їзд у Польщі, під час якого Ви ознайомитеся із прикладами успішно реалізованих за кошти ЄС проектів.

Для викладання ми залучили польських експертів – практиків, які вже написали та реалізували десятки проектів лише в останньому семилітньому бюджеті ЄС. Більше того, ми практикуємо підхід «навчання через діяльність». Тому Вашою дипломною роботою стане написаний проект, який має високі шанси на підтримку з боку європейських донорів. Впродовж навчання Ви зможете консультуватися з приводу його написання та аплікування із досвідченими польськими і українськими менторами. По завершенню курсу Ви отримаєте написаний проект, ґрунтовні знання та диплом Університету інформатики та мистецтв (Лодзь, Польща) за спеціальністю «Менеджер європейських проектів». Усе це дасть Вам можливість не лише самостійно писати і подавати проекти, але й надавати консалтингові послуги.

Для детального ознайомлення із навчальною програмою та умовами вступу перейдіть за посиланням: http://www.ceasc-bw.com/products/druga-vishcha-osvita-upravlinnya-jevropejskimi-proektami/

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)