Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади»

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» оголошують старт Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт за тематикою «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Мета Конкурсу - підвищити обізнаність населення України про переваги, здобутки і можливості реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, а також кращі практики органів місцевого самоврядування і позитивні зрушення у громадах, які є результатами цієї реформи, через публікації, радіо- та телепрограми, розміщені у регіональних ЗМІ (довідково: серед перших вагомих результатів реформи: ріст місцевих бюджетів на 49% завдяки фінансовій децентралізації, добровільне об’єднання понад 800 громад (7% від загальної кількості) у 172 спроможні територіальні громади, підтримка проведення реформи 59% населення України).

До участі у Конкурсі до 30 вересня 2016 року приймаються матеріали в наступних чотирьох номінаціях:

-          ОНЛАЙН-ПУБЛІКАЦІЯ;

-          СТАТТЯ (в друкованому ЗМІ);

-          РАДІОМАТЕРІАЛ;

-          ВІДЕОМАТЕРІАЛ.

Призовий фонд. В кожній з чотирьох номінацій передбачені три премії:

І премія     – 15000 грн.

ІІ премія    – 10000 грн.

ІІІ премія   – 7000 грн.

Конкурсом також передбачено відзначення авторів низки робіт заохочувальними відзнаками та запрошення переможців до участі у міжнародному заході з тематики місцевого самоврядування в одній з країн – членів Ради Європи. Церемонія нагородження переможців Конкурсу відбудеться у місті Києві наприкінці 2016 року.

До участі приймаються матеріали, розміщені вперше у регіональних ЗМІ усіх типів (теле- і радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) і форм власності (державної, приватної, комунальної) не раніше 1 січня 2016 року.

Конкурсні матеріали мають висвітлювати наступні питання:

Мета, завдання, зміст, очікувані результати і переваги реформ, спрямованих на розбудову місцевого самоврядування та децентралізацію влади.

Добровільне об’єднання територіальних громад.

Співпраця територіальних громад.

Залучення додаткових ресурсів до реалізації завдань реформи місцевого самоврядування, розвитку громад і підвищення якості надання послуг населенню.

Фінансова децентралізація та ресурсна підтримка місцевого і регіонального розвитку.

Кращі практики органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій, їх відповідність європейським стандартам і світовим тенденціям.

Детальна інформація про Конкурс міститься у буклеті.

Для участі у Конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму учасника, яку можна знайти на сайті інформаційного партнеру ГО «Інтерньюз-Україна» www.internews.ua.

Контактна інформація для отримання роз’яснень та коментарів щодо Конкурсу:

тел.: (044) 458-44-40

(044) 501-92-03

(050) 330-80-76

(050) 358-99-75

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)