Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав низку доручень регіонам щодо унормування процесу об’єднання громад

Очільник Уряду Володимир Гройсман доручив, зокрема, підготувати пропозиції, щоб на законодавчому рівні вдосконалити: порядок розгляду і схвалення обласною радою проекту перспективного плану формування територій громад області та змін до нього з метою прискорення процесу; порядок добровільного об’єднання територіальних громад, які перебувають на території суміжних районів; системи територіальної влади на районному рівні за результатами добровільного об’єднання територіальних громад.

Разом з всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування доручено розглянути питання щодо унормування умов оплати праці працівників органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад.

Також Володимир Гройсман звертається до керівників областей із проханням прискорити підготовку пропозицій щодо внесення змін до перспективних планів формування територій громад областей та схвалення їх обласними радами.