Сергій Чернов: У міру своїх можливостей ми намагаємося робити все, щоб допомогти ветеранським організаціям і кожній ветеранській сім'ї

Голова Харківської обласної ради, президент Асоціації Сергій Чернов взяв участь у регіональних зборах ветеранських організацій – захисників Вітчизни.

У своєму виступі Сергій Чернов підкреслив роль ветеранського руху, активну позицію його представників у житті регіону і відзначив необхідність таких зустрічей для подальшої взаємодії громадських організацій з владою.

«Я вітаю такий формат зустрічей, коли ветеранські організації спільно проводять форум, який, на мою думку, має стати прикладом на рівні усіх районів та міст регіону. Важливо, щоб між ветеранськими громадськими організаціями був зв'язок і діалог, у якому беруть участь представницька і виконавча гілки влади. Такі зустрічі мають відбуватися регулярно, щоб чути один одного, знати про проблеми з перших вуст, використовуючи ресурси, наявні на місцях, щоб по можливості полегшити життя кожного з вас», - сказав Сергій Чернов.

Він повідомив присутніх, що 14 квітня відбудеться пленарне засідання сесії Харківської обласної ради, на якому буде розглянуто низку проектів рішень, що мають відношення до ветеранських організаціям, які сьогодні зібралися.

У тому числі програма, спрямована на підтримку учасників АТО, яка стосується будівництва та придбання для них житла. На цей рік на реалізацію програми передбачено 16,7 млн. грн. Понад 5,5 млн. грн ми зможемо виділити з обласного бюджету, також кошти будуть залучатися з інших джерел. Крім того, програма розвитку цивільного суспільства, де передбачена підтримка ветеранським організаціям. Також обласна рада планує внести зміни до програми соціального захисту.

«Фінансування передбачено з урахуванням можливостей обласного бюджету, на жаль, регіон не може замінити державу. Розумію, що на державному рівні прийнято величезну кількість рішень, які не реалізуються або реалізуються не в повному обсязі. Але в міру своїх можливостей ми намагаємося робити все, щоб допомогти ветеранським організаціям і кожній ветеранській сім'ї», - наголосив голова обласної ради.