Офіційна зустріч з делегацією представництва системи ООН

Сьогодні відбулася зустріч з представниками системи ООН - координатором ООН в Україні Олів'є Адамом, головою Представництва Міжнародної організації з питань міграції в Україну Манфредом Профазі, координатором Програми протидії торгівлі людьми Рут Кромар.

Зустріч провели перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна, заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Сапронов та заступник Харківського міського голови Ігор Терехов та інші.

Учасники зустрічі обговорили питання співпраці Харківської області з Представництвом ООН за такими напрямами, як розвиток людського потенціалу, сталий розвиток локальних спільнот, просування реформи місцевого самоврядування та соціальна відповідальність бізнесу.

Олів'є Адам зазначив, що Харківщина - одна з найбільш потужних і розвинених областей в Україну, з потужною промисловістю та системою освіти. «Важливо, щоб в процесі децентралізації був досягнутий певний баланс при розподілі влади з користю для всіх мешканців України в усіх регіонах», - сказав він.

Говорячи про проект ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», Координатор Системи ООН підкреслив: «Для нас важливо не тільки участь у Проекті самих громад, а й сільських, селищних, міських рад, щоб сталий розвиток зберігалося і тоді, коли ООН і ЄС не зможуть надавати допомогу. Думаю, що цей досвід буде важливим і корисним у контексті процесу децентралізації влади в Україні».

Після проведення зустрічі, координатор системи ООН в Україні Олів’є Адам та ректор Харківського Національного університету ім.В.Н.Каразіна Віль Бакіров підписали меморандум про порозуміння, який  визначив ключові засади для співпраці та взаємодії сторін у сфері спільних інтересів.

Серед основних напрямків співпраці, визначених у Меморандумі, — сприяння просвітницькій та освітній діяльності для місцевого сталого розвитку в Україні, залучення науково-педагогічних працівників та студентів університету до участі в науково-дослідній та освітній роботі з вивчення досвіду місцевих громад, надання технічної та освітньої підтримки для подальшої розбудови потенціалу університету, можливостей для стажування студентів в органах місцевого самоврядування, що практикують норми демократичного врядування.